Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Γεμιστά με μανιτάρια

Σε όλους αρέσουν τα γεμιστά! Οι πιο γνωστές εκδοχές είναι με κιμά ή σκέτα, ορφανά που λένε, μόνο με ρύζι.
Τι λέτε να δούμε και μια συνταγή, πιο light; Πιο χορτοφαγική; Μια συνταγή που είναι ότι πρέπει τώρα για την νηστεία.

Γεμιστές πιπεριές με μανιτάρια λοιπόν. 


Για 6 πιπεριές κέρατο θα χρειαστούμε:

6 πιπεριές κέρατο λίγο μεγάλες και όσο το δυνατόν πιο ίσιες (θα πρότεινα κόκκινες)
10-15 λευκά μανιτάρια
2 χούφτες πλιγούρι ή ρύζι
1 κρεμμύδι
2 καρότα
250ml σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

Πως θα τα κάνουμε;

1. Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, και περνάμε το κρεμμύδι και τα καρότα από το μπλέντερ. Αν δεν έχουμε ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε τα καρότα.


2. Σε ένα τηγάνι, αχνίζουμε σε λίγο νερό το κρεμμύδι, τα καρότα και τα μανιτάρια. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το ρύζι ή το πλιγούρι και μισό ποτήρι ζεστό νερό και την σάλτσα ντομάτας.
3. Αφήνουμε μέχρι να μαγειρευτεί λίγο το ρύζι ή το πλιγούρι, περίπου 10 λεπτά και να πιει όλο το νερό. Δεν μας αγχώνει αν μείνει σκληρό καθώς θα μπει και στο φούρνο. Θέλουμε κυρίως να ανακατευτούν οι γεύσεις. Αλατοπιπερόνουμε.

4. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα μας, αρχίζουμε να γεμίζουμε τις πιπεριές μας. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και αν μας περισσέψει μείγμα γέμισης το προσθέτουμε και αυτό στο ταψί, με μία κούπα νερό.
5. Βάζουμε στο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά στους 180ο C. Μέχρι δηλαδή να μαλακώσουν οι πιπεριές μας. 

6. Μόλις σερβίρουμε προσθέτουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο από πάνω. Συνοδεύουμε με λίγη φέτα. 




ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!