Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Γιαούρτι σε βάζο



Η γιαούρτη ή το γιαούρτι είναι μια από τις αρχαιότερες τροφές που γνωρίζει ο άνθρωπος. Οι Αιγύπτιοι και οι αρχαίοι Έλληνες το γνώριζαν καλά. Μάλιστα είχαν από τότε αντιληφθεί τις θρεπτικές του ιδιότητες και τις θετικές του επιδράσεις στο έντερο.

Αν θεωρείτε ότι το γιαούρτι είναι βαρετό ή δύσχρηστο ως σνακ τότε διαβάζοντας αυτό πιστεύω οτι θα αναθεωρήσετε την άποψή σας.

Το γιαούρτι με δημητριακά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι είναι ένα θρεπτικό και αγαπημένο μικρογεύμα. Πολλοί όμως το αποφεύγουν καθώς θεωρούν ότι χρειάζεται αρκετή προετοιμασία και είναι δύσκολη η μεταφορά του ιδιαίτερα για κατανάλωση σε εργασιακό περιβάλλον.

Έτσι καταλήγουν να καταναλώνουν μόνο τυποποιημένα προϊόντα ή να επιλέγουν ένα σκέτο γιαούρτι το οποίο σύντομα βαριούνται…

Βάλτε λοιπόν το γιαούρτι σε βάζο και απολαύστε το όπου κι αν είστε.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα βαζάκι και λίγος χρόνος προετοιμασίας (λιγότερο από 15λεπτά) το προηγούμενο βράδυ. Πειραματιστείτε με υλικά της αρεσκείας σας και φτιάξτε τη δική σας αγαπημένη συνταγή.

Χρησιμοποιώντας τα παρακάτω υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα ελαφρύ αλλά πλήρες γεύμα.

• Γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά

• Βρώμη ή δημητριακά

• Ξηρούς καρπούς

• Σπόρους όπως λιναρόσπορο, chia, σουσάμι, ηλιόσποροι, κολοκλύθας

• Φρούτα φρέσκα ή και αποξηραμένα

• Μέλι ή σπιτική μαρμελάδα (με προσοχή στην ποσότητα)

• Αρωματική ύλη όπως η κανέλα ή κάτι πιο ξεχωριστό όπως το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

Προσθέστε τα υλικά σε στρώσεις αποφεύγοντας να αφήσετε τα φρούτα στην επιφάνεια αλλά να τα καλύπτετε με γιαούρτι ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τον αέρα ο οποίος επιταχύνει την οξείδωσή τους.

Βάζοντας τα υλικά σε στρώσεις επιτυγχάνεται εκτός από μια πολύ ωραία εικόνα και καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα δημιουργώντας σε κάθε κουταλιά σας μια μικρή έκπληξη…

Το μόνο που θα λείπει για να απολαύσετε ένα γευστικό και υγιεινό σνακ είναι το κουταλάκι…. Μην το ξεχάσετε λοιπόν!!!

Με αφορμή λοιπόν την παραπάνω δημοσίευση της Διατροφολόγου-Διαιτολόγου Μπεζουργιάννη Ηρώ στη σελίδα της στο facebook 
https://www.facebook.com/iro.bezourgianni/posts/743963625719569
Θα σας δώσω δύο εναλλακτικούς τρόπους για γιαούρτι σε βάζο, το οποίο μπορείτε να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά ή ακόμα και να το δώσετε στα παιδιά σας για κολατσιό στο σχολείο.

Δεν μπορώ να σας πω ακριβή συστατικά ή δοσολογίες καθώς πρόκειται για ένα μικρογεύμα που ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί!

Θα σας δώσω δύο δικές μου εκδοχές και περιμένω και τις δικές σου φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/suntagologio

Διαδικασία για γιαούρτι σε βάζο με

ξηρούς καρπούς

σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι

κανέλα
1. Βάζουμε σε στρώσεις γιαούρτι και τη μαρμελάδα πορτοκάλι

2. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το βάζο

3. Τελειώνουμε με λίγη κανέλα και πούδρα αμυγδάλου

4. Συνοδεύουμε με το κουταλάκι μας!!!!!!!

Επιλογή Δεύτερη.
Βάζο με γιαούρτι μαρμελάδα μήλο της στιγμής με κανέλα χωρίς ζάχαρη, αμύγδαλο και cranberry!! 
Περισσότερα διατροφικά νέα και tip μπορείτε να βρείτε εδώ https://www.facebook.com/iro.bezourgianni 

Καλή Επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αφήστε την γνώμη σας...