Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Μηλόπιτα

Ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνουν πέρα!!!!!!
3 μήλα; λίγα φύλλα πίτας, κανέλα, μερικά δαμάσκηνα ξερά, και λίγη ζάχαρη τι μπορεί να κάνουν;;
Μια σούπερ μηλόπιτα!!!!




Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε;

3 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
2 κουταλιές ζάχαρη
3 ξερά δαμάσκηνα
3 κ.σ ζεστό νερό
1 1/2 κ σ. κανέλα
3 1/2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
4 φύλλα για πίτα

Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις
σταφίδες
κράνμπερις
ένα σφηνάκι κονιάκ

Πως θα την κάνεις;

1. Σε ένα μικρό μπολ βάζεις τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα (ή τις σταφίδες ή τα κρανμπερις) με τις 3 κουταλιές νερό να μαλακώσουν για 10 λεπτά με ένα τέταρτο της ώρα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τα μήλα, την κανέλα, την ζάχαρη, και μισή κουταλιά βούτυρο και τα δαμάσκηνα όταν μαλακώσουν.
3. Παίρνεις ένα ταψάκι και το αλείφεις με λίγο από το βούτυρο και στρώνεις το ένα φύλλο φροντίζοντας να αφήσεις τις άκρες έξω από αυτό, το αλείφεις με λίγο βούτυρο και στρώνεις με τον ίδιο τρόπο και το δεύτερο φύλλο. Απλώνεις από πάνω τα μήλα με ότι υγρά έχουν βγάλει.

4.Στη συνέχεια στρώνεις και βουτυρώνεις ελαφρώς το τρίτο και το τέταρτο φύλλο. Τώρα με προσοχή πιάνουμε τα περισσεύματα από τα φύλλα όλα μαζί και τα διπλώνεις σχηματίζονται γύρω από το ταψί ένα κορδόνι.
5. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσει το φύλλο, περίπου για 30 λεπτά.

6. Όταν ψηθεί βγάζεις από το φούρνο, αφήνει να κρυώσει λίγο βγάζεις την μηλόπιτα από το ταψί και την τοποθετείς πάνω σε μια σχάρα (ακόμα και αυτή του φούρνου) για να κρυώσει καλά και να μην υδρώσει το κάτω φύλλο.
7. Αφού κρυώσει μπορείς να σερβίρεις με λίγη σαντιγί ή παγωτό. Αλλά και σκέτη μαζί με τον καφέ σου!

Tipακι

Μπορείς πριν την βάλεις να ψηθεί να πασπαλίσεις από πάνω λίγη έξτρα κανέλα, θα δώσει έξτρα άρωμα στο φύλλο!

Καλή Επιτυχία