Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Και δε γίνεται να μην ξεκινήσουμε μα κάτι γλυκό!

       Μια πολύ αγαπημένη συνταγή γλυκού, από έναν αγαπημένο άνθρωπο-ζαχαροπλάστη τον Στέλιο Παρλιάρο είναι το Cheesecake. Εγώ έκανα μια δυο μικρές αλλαγές και ευχαρίστως να την μοιραστώ μαζί σας.




Λοιπόν θα χρειαστείς: 

Για την βάση:
1. 250γρ μπισκότα πτι μπερ
2. 125γρ λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα
1. 600γρ τυρί κρέμα
2. 60γρ ζάχαρη άχνη
3. 200γρ κρέμα γάλακτος

Επικάληψη
500γρ μαρμελάδα φράουλα
20 φρέσκες κατακόκκινες φράουλες

Να και πως θα το κάνεις:

Για την βάση:
1. Τρίβουμε τα μπισκότα με το μπλέντερ (αλλά να μην γίνει τελείως σκόνη) και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε σε τσέρκι και ισιώνουμε ώστε να είναι ισοπαχή στρώση. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου. (Η συνταγή έλεγε για ψήσιμο αλλά δεν το προτιμώ εγώ).

Για την κρέμα:
1. Ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ την κρέμα τυρί, την ζάχαρη, και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος.
2. Αφήνουμε για λίγο και απλώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα ίσως και παραπάνω μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Για την επικάλυψη:
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την μαρμελάδα αφήνουμε να πάρει μια πρώτη βράση και κόβουμε μέσα της μισές φρέσκες φράουλες κομμένες στα 2 ή στα 4 ανάλογα με το μέγεθος τους.
2. Αφού πάρει μια πρώτη βράση σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει.
3. Αφού κρυώσει απλώνουμε πάνω από την κρέμα και αφήνουμε να παγώσει

Με τις υπόλοιπες φράουλες, αν φυσικά σας έχουν περισσέψει, καθώς σε μένα σχεδόν ποτέ δεν περισσεύουν,  διακοσμούμε αν θέλουμε από πάνω!!!

Καλή όρεξη!!