Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Γρήγορη πιπεροσαλάτα κρύα ή ζεστή

    Μια γρήγορα σαλάτα με πιπεριές με την οποία μπορείς να συνοδέψεις τα πάντα. Κρέας, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια.. Ακόμα να την βάλεις σε σάντουιτς... Αλλά και να την φας σκέτη, είτε κρύα, είτε ζεστή.





Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

Πιπεριές όλων των ειδών και χρωμάτων (εγώ βάζω μια πιπεριά από κάθε χρώμα)
1 κρεμμύδι
χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Προαιρετικά:
ψιλοκομμένες ελιές
και μείγμα από 1 κουταλάκι του γλυκού (ή όσο εσείς θέλετε)
λιναρόσπορο, ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο

Πως θα την κάνεις;

Για την κρύα εκδοχή:
1. Θα πλύνεις τις πιπεριές και θα τις κάψεις σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια 5 περίπου εκατοστών μάκρος.
2. Θα κόψεις το κρεμμύδι επίσης σε πολύ λεπτές φέτες.
3. Θα ανακατέψεις τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
4. Θα ανακατέψεις καλά το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό από το πορτοκάλι και θα περιχύσεις την σαλάτα του.
5. Θα τα ανακατέψεις, θα προσθέσεις τα σπόρια και θα σερβίρεις.

Αν θες να κάνεις την ζεστή εκδοχή
1. Αφού κόψεις τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα ανακατέψεις.
2. Θα βάλεις το λάδι σε ένα καυτό τηγάνι και θα σωτάρεις ελαφρώς τα λαχανικά, ίσα να μαλακώσουν οι πιπεριές σου. Θα περιχύσεις με τον χυμό και θα το αφήσεις μέχρι να εξατμιστεί ο χυμός.
3. Αλατοπιπερώνεις.
4. Σερβίρεις και προσθέτους τους σπόρους.


Καλή Επιτυχία!!!!