Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Λαχταριστό κοντοσούβλι στη λαδόκολλα.

       Σε ποιον δεν αρέσει το κοντοσούβλι;;; Τι λέτε λοιπόν να κάνουμε ένα κοντοσούβλι για το κυριακάτικο τραπέζι στη λαδόκολλα;

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 2 άτομα είναι:



Για την μαρινάδα του κρέατος
250μλ λευκό κρασί
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
πιπέρι
μισό ματσάκι μαϊντανό.

350γρ χοιρινό κρέας σε κομμάτια


Πως θα το κάνουμε;

Για την μαρινάδα 
1. Θα τρίψουμε το καρότο, την πιπεριά, το μαϊντανό και το κρεμμύδι στο μπλέντερ και θα τα βάλουμε σε ένα μπολ. Θα προσθέσουμε το κρασί, το πιπέρι και την ζάχαρη και θα τα ανακατέψουμε πολύ καλά.
2. Θα προσθέσουμε το κρέας, θα το ανακατέψουμε καλά για να πάει παντού όλη η μαρινάδα. Θα σκεπάσουμε το μπολ και θα το αφήσουμε για τουλάχιστον 2 ώρες ή και μια μέρα, στο ψυγείο. Όσο περισσότερο τόσο καλύτερα.

1.Αφού μαριναριστεί το κρέας μας, θα το βγάλουμε από το ψυγείο για μισή ώρα και θα το αλατίσουμε.
Θα στρώσουμε στο ταψί μας ένα φύλλο αλουμινόχαρτο και από πάνω ένα φύλλο λαδόκολλα. Και θα αρχίσουμε να βάζουμε το κρέας μας στη σειρά, σα να το περνάμε σε ξυλάκια από σουβλάκι.
(Αν θέλουμε μπορούμε να το περάσουμε και σε ξυλάκια.)

2. Όταν τελειώσει το κρέας θα το τυλίγουμε σφιχτά με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και θα το βάλουμε να ψηθεί για 45 λεπτά σε δυνατό φούρνο.
3. Στα 45 λεπτά το βγάζουμε και ανοίγουμε με προσοχή το πακέτο. Τα ζουμιά και ο ατμός καίνε πολύ. Και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κρέας.

Την μαρινάδα που έχει περισσέψει δεν την πετάμε.
Θα την βάλουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με λίγη σάλτσα ντομάτας για να βράσει μέχρι να πήξει και θα κάνουμε μια ωραία σαλτσούλα για να συνοδέψει το κρέας μας.


Ακόμα μπορούμε να συνοδεύσουμε το κρέας με πατάτες τηγανιτές, φούρνου ή και ρύζι.


Καλή Επιτυχία!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αφήστε την γνώμη σας...