Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Brownie!!!! Υγρό κέικ σοκολάτας με καρύδια by Στέλιος Παρλιάρος

Ήταν πρωτομαγιά και μετά από την κατανάλωση παρά πολύ φαγητού, πάντα θες κάτι γλυκό για να κλείσει η μέρα... και τι καλύτερο από την σοκολάτα;;!!!!!!!
Γρήγορη σοκολατένια κόλαση, από τον αγαπημένο Παρλιάρο. Συνταγή που βρήκα στο βιβλίο του ΣΟΚΟΛΑΤΑ.
Και με μια μικρή παραλλαγή είναι τώρα όλη δική σας.



Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: 

150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
180 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
3 αυγά
90 γρ αλεύρι
180 γρ καρύδια

Πως θα το κάνεις;

1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί* μαζί με το βούτυρο (40 βαθμούς).
2. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
3. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας-βούτυρο, στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια.
4. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20*20 εκ και αδειάζουμε το μείγμα.
5. Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 25 λεπτά ακριβώς.
Το κέικ όταν το βγάλουμε από το φούρνο, φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
6. Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετή ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Μπορείς να συνοδεύσεις και με μια μπάλα παγωτό!!!!!!


ΥΓ. Η συνταγή είναι όπως υπάρχει μέσα στο βιβλίο. Εγώ αντί για καρύδια πρόσθεσα φουντούκια στην ίδια ποσότητα και μερικές σταγόνες από άρωμα πορτοκάλι.
Επίσης, το ταψάκι δεν σε περιορίζει στα 20*20 εκ. Αλλά πρόσεχε να μην είναι πολύ μεγάλο γιατί τότε το κέικ θα γίνει λεπτό.

*  Μπεν-μαρί: Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε νερό να βράζει και πάνω σ᾿ αυτή την κατσαρόλα βάζουμε μια άλλη πιο μικρή, (ή ένα μεταλλικό μπολ), η οποία θερμαίνεται από τους ατμούς της πρώτης. Μέσα σε αυτήν, την μικρότερη κατσαρόλα, λιώνουμε ή αναμιγνύουμε τα υλικά που μας λέει η συνταγή μας, στην προκειμένη περίπτωση, τη σοκολάτα και το βούτυρο, χρησιμοποιώντας πάντα ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα.

Καλή
Chocolatαπόλαυση!!!!!