Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Τούρτα γεμιστή με κρέμα βουτύρου-φράουλας με πουράκια

Είχα τα 26α γενέθλια μου πριν από ένα μήνα και είπα να τα γιορτάσω κάνοντας μια τούρτα με αγαπημένα υλικά. Σοκολάτα και φράουλες! Μια τούρτα, πολύ εύκολη, γρήγορη και ελαφριά.




Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείς:

Υλικά για το κέικ:
300 γ κουβερτούρα
200 γ ζάχαρη
200 γ αλεύρι
200 γ βούτυρο
6 αυγά χωρισμένα
2 κ..γ baking powder (εκτός αν βάλεις φαρίνα οπότε είσαι ΟΚ)





Υλικά για την επικάλυψη (καλύτερα να γίνει πιο νωρίς για να σφίξει)
200 γ κουβερτούρα
200 μλ κρέμα γάλακτος
100 γ βούτυρο







Υλικά για την κρέμα βουτύρου-φράουλας
250 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ άχνη ζάχαρη
150-160 γρ. παγωμένες φράουλες (περ. 2 κούπες)
3  κροκάδια αβγών
1/5 Κ. νερό
παγωμένο νερό
1 κ.γλ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Για το στόλισμα
Φράουλες
Πουράκια για το γύρω, (εγώ χρειάστηκα περίπου 400 γραμμάρια)

Πάμε να δούμε τώρα πως θα την κάνεις κάθε στάδιο ξεχωριστά:
Για το κέικ:

1. Χτυπάς σε ένα σκεύος τους κρόκους με την ζάχαρη, και σε ένα άλλο τα ασπράδια σε μαρέγκα.

2. Λιώνεις το βούτυρο με την σοκολάτα σε μπεν μαρί, και τα προσθέτεις στο μείγμα των κρόκων με την ζάχαρη.
3. Στη συνέχεια προσθέτεις το αλεύρι μέσα στο οποίο έχεις ανακατέψει καλά το baking powder


4. Ανακατεύεις τα ασπράδια (σε μαρέγκα) στο μείγμα
5. Βουτυρώνεις και αλευρώνεις καλά ένα ταψάκι ή φόρμα και ρίχνεις το μείγμα
6. Ψήνεις στους 180 για 45 λεπτά
7. Αφήνεις να κρυώσει.


Για την κρέμα βουτύρου-φράουλας:
1. Πολτοποιώ στο μπλέντερ ή με το ειδικό εξάρτημα τις κατεψυγμένες φράουλες. Μπορώ να χρησιμοποιώ και φρέσκες, λιώνοντας τις με 1 κ.σ. κρύο νερό. Αφού λιώσουν καλά οι φράουλες μου, τις βάζω σε ένα κατσαρόλι, σκεπάζω με το καπάκι και τις αφήνω να ζεσταθούν σε μεσαία φωτιά για περίπου 3', ανακατεύοντας κατά διαστήματα
2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα κροκάδια των αβγών με την άχνη ζάχαρη σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα για περίπου 2', μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
3. Αφού γίνει ο πουρές από φράουλα, περιχύνω με αυτόν όσο είναι ζεστός το μείγμα των αβγών που μόλις χτύπησα κι ανακατεύω ζωηρά. Μεταφέρω το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και ζεσταίνω για ακόμη 5'-6', ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η γέμιση να φτάσει περίπου τους 170°C. Κατεβάζω από τη φωτιά.
4. Παίρνω μια μεγαλύτερη κατσαρόλα ή μπολ και τη γεμίζω παγωμένο νερό. Τοποθετώ από πάνω την κατσαρόλα με τη γέμιση της φράουλας κι ανακατεύω συχνά, μέχρι να κρυώσει καλά η κρέμα μου.
5. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5', μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτω την κρέμα της φράουλας τμηματικά και συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτω το χυμό του πορτοκαλιού κι ανακατεύω το αφράτο μείγμα μου. Εάν χρησιμοποιήσω χρώμα ζαχαροπλαστικής, προσθέτω τώρα, στο τέλος, 1-2 σταγόνες.

Για την επικάλυψη σοκολάτας (καλό είναι να την κάνεις από την αρχή ώστε να κρυώσει και να σφίξει):
1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.
2. Τοποθετείς την σοκολάτα σε κομμάτια σε ένα μπολ και μόλις ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος την περιχύνεις στη σοκολάτα. Αφήνεις για 2-3 λεπτά και ανακατεύεις με μια μαριζ ή ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
3. Προσθέτεις τέλος το βούτυρο και ανακατεύεις καλά μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί καλά με την σοκολάτα.
4. Αφήνεις να κρυώσει και να σφίξει.

Συναρμολόγηση:
1. Αφού κρυώσει το κέικ μας, το κόβουμε είτε στη μέση, είτε με ένα μαχαιράκι προσπαθούμε να αφαιρέσουμε ένα κομμάτι από το πάνω μέρος του κέικ, σαν καπάκι, και να δημιουργήσουμε μια τρύπα στο κέικ.
2. Απλώνουμε την κρέμα βουτύρου-φράουλας, ή τη προσθέτουμε στη τρύπα που έχουμε κάνει. Και τοποθετούμε από πάνω το κομμάτι του κέικ που αφαιρέσαμε.
3. Με μια σπάτουλα αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια και στα πλαϊνά του κέικ, την επικάλυψη σοκολάτας.
4. Διακοσμούμε με τα πουράκια γύρω γύρω.
5. Δένουμε την τούρτα με μια κορδέλα, ώστε να συγκρατήσει τα πουράκια,  μέχρι να κολλήσουν με την σοκολάτα.
6. Διακοσμούμε με φράουλες από πάνω.




Καλή σας επιτυχία!!! 



Την αρχική συνταγή του κέικ θα την βρείτε στο παρακάτω βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=44QYDnCsaT8 
και την αρχική συνταγή της κρέμας βουτύρου φράουλας θα την βρείτε στην παρακάτω σελίδα 
http://www.pastrychef.gr/recipe_404.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αφήστε την γνώμη σας...