Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Κους κους με λαχανικά!

      Ένα ακόμα γρήγορο πιάτο με λαχανικά, που με μια δυο μετατροπές μπορεί να καταναλωθεί και από τους φίλους χορτοφάγους. Διάθεσε από τον χρόνο σου 40 λεπτά και θα έχεις ένα υπέροχο φαγητό στο πιάτο σου.
Θα σας δώσω την βασική συνταγή αλλά και τις αλλαγές που μπορείτε να κάνετε.




Κουσκουσακι με λαχανικά

Τι θα χρειαστούμε:

100 γρ κους κους
500 ml ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλο ή ζωμό λαχανικών
1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο
3 μανιτάρια
1 κρεμμύδι
50 γρ πράσο
50 γρ φέτα
50 γρ γκούντα

αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
ρίγανη

Πως θα το κάνουμε;

1. Αρχικά κόβουμε όλα τα λαχανικά, σε κυβάκια. Προσπαθούμε να έχουνε όλα πάνω κάτω το ίδιο μέγεθος.

2. Σε ένα τηγάνι που μπορεί να μπει στο φούρνο ή σε ένα ταψάκι, σοτάρουμε σε λίγο λάδι όλα μας τα λαχανικά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
3. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτουμε το κους κους και το μισό νερό και τα μπαχαρικά.  Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κους κους. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό σιγά σιγά γιατί θέλουμε να το πιει όλο.

4. Μόλις μαγειρευτεί το κους κους σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά και βάζουμε το φαγητό για λίγη ώρα σε προθερμασμένο καυτό φούρνο, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.

5. Μόλις λιώσουν τα τυριά. σερβίρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Tipακια!

   1. Το κους κους μπορείς να το αντικαταστήσεις με κριθαράκι.
   2. Τα τυριά μπορούν από τους χορτοφάγους να αφαιρεθούν ή να προσθέσετε κάποιο χορτοφαγικό τυρί.
   3. Αν δεν έχεις πολύ ζωμό μπορείς να κάνεις συνδυασμό νερό και ζωμό.

Καλή Επιτυχία!!!