Μένεις μόνη ή και μόνος; Είσαι φοιτητής; Εργαζόμενος; Λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι;
Πάντα υπάρχει η στιγμή που δεν έχεις χρόνο ή όρεξη να μαγειρέψεις κάτι. Θες Να έχεις στην κατάψυξη κάτι για μια ώρα ανάγκης;
Σου έχω λύση, εύκολη και γρήγορη! Ατομικές τυρόπιτες.
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε;
για 4 ατομικές πίτες
250 γρ φέτα
1 κόκκινη πιπεριά
1 αυγό
4 φύλλα χωριάτικα
Μοσχοκάρυδο
Πιπέρι
Θυμάρι
Ρίγανη
Λάδι για τα φύλλα
Προαιρετικά:
Λιναρόσπορο
Σουσάμι
Κολοκυθόσπορο
Αλάτι (αν η φέτα είναι αλμυρή δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι)
4 μικρά ταψάκια μιας χρήσης
Πως θα τις κάνουμε;
1. Λοιπόν, σε ένα μπολ βάζουμε την φέτα τριμμένη, την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, τα μπαχαρικά μας και το αβγό και ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
2. Για κάθε ατομική πίτα θα χρειαστούμε από ένα φύλλο. Παίρνουμε το ατομικό ταψάκι μιας χρήση και τοποθετούμε το μισό φύλλο στο ταψάκι μας, λαδώνουμε ελαφρώς το φύλλο και κλείνουμε με το άλλο μισό. Φροντίζουμε να αφήσουμε το φύλλο να προεξέχει από το ταψάκι για να καλύψουμε την πίτα.
3. Βάζουμε στο κέντρο 2-3 κουταλιές της σούπας γέμιση, και την απλώνουμε καλά.
4. Σκεπάζουμε την γέμιση με το φύλλο που αφήσαμε να προεξέχει από το ταψάκι μας.
5. Κλείνουμε το ταψάκι με το καπάκι του, και έτοιμο για την κατάψυξη.
Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση
Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε τις πίτες και αντί να τις βάλετε σε ταψάκι, να τις τυλίξετε σε μεμβράνη ή να τις βάλετε σε σακουλάκια τροφίμων, έτσι δεν θα σας πιάσει πολύ χώρο στην κατάψυξη σας.
Όποτε θελήσουμε την βγάζουμε από την κατάψυξη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίση το φύλλο.
Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να μπει στην κατάψυξη, αλλά μπορούμε να την ψήσουμε και αμέσως, ή ακόμα να την κάνουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι!
Και να σερβίρουμε με μια σαλάτα!
Πάντα υπάρχει η στιγμή που δεν έχεις χρόνο ή όρεξη να μαγειρέψεις κάτι. Θες Να έχεις στην κατάψυξη κάτι για μια ώρα ανάγκης;
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε;
για 4 ατομικές πίτες
250 γρ φέτα
1 κόκκινη πιπεριά
1 αυγό
4 φύλλα χωριάτικα
Μοσχοκάρυδο
Πιπέρι
Θυμάρι
Ρίγανη
Λάδι για τα φύλλα
Προαιρετικά:
Λιναρόσπορο
Σουσάμι
Κολοκυθόσπορο
Αλάτι (αν η φέτα είναι αλμυρή δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι)
4 μικρά ταψάκια μιας χρήσης
Πως θα τις κάνουμε;
1. Λοιπόν, σε ένα μπολ βάζουμε την φέτα τριμμένη, την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια, τα μπαχαρικά μας και το αβγό και ανακατεύουμε καλά, να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
2. Για κάθε ατομική πίτα θα χρειαστούμε από ένα φύλλο. Παίρνουμε το ατομικό ταψάκι μιας χρήση και τοποθετούμε το μισό φύλλο στο ταψάκι μας, λαδώνουμε ελαφρώς το φύλλο και κλείνουμε με το άλλο μισό. Φροντίζουμε να αφήσουμε το φύλλο να προεξέχει από το ταψάκι για να καλύψουμε την πίτα.
3. Βάζουμε στο κέντρο 2-3 κουταλιές της σούπας γέμιση, και την απλώνουμε καλά.
4. Σκεπάζουμε την γέμιση με το φύλλο που αφήσαμε να προεξέχει από το ταψάκι μας.
5. Κλείνουμε το ταψάκι με το καπάκι του, και έτοιμο για την κατάψυξη.
Συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση
Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε τις πίτες και αντί να τις βάλετε σε ταψάκι, να τις τυλίξετε σε μεμβράνη ή να τις βάλετε σε σακουλάκια τροφίμων, έτσι δεν θα σας πιάσει πολύ χώρο στην κατάψυξη σας.
Όποτε θελήσουμε την βγάζουμε από την κατάψυξη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίση το φύλλο.
Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να μπει στην κατάψυξη, αλλά μπορούμε να την ψήσουμε και αμέσως, ή ακόμα να την κάνουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι!
Και να σερβίρουμε με μια σαλάτα!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Για αφήστε την γνώμη σας...