Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Τάρτα σοκολάτας με βάση από κουραμπιέδες

      Οι γιορτές πέρασαν και είναι ώρα να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα στη κουζίνα σου και διαπιστώνεις ότι έχουνε περισσέψει κουραμπιέδες. Ή μήπως μερικοί δεν σου πέτυχαν; Αλλά δεν σου πάει η καρδιά να τους πετάξεις, αλλά και το ενδεχόμενο να φαγωθούν σου φαίνεται απίθανο.
Μετά από λίγο πειραματισμό σου έχω μια πολύ ωραία συνταγή για να τους εκμεταλλευτείς. Πάμε λοιπόν να κάνουμε μια Τάρτα σοκολάτας με πιπέρι;


Τι θα χρειαστείς:

Για την βάση:
170 γρ κουραμπιέδες
70-80 γρ λιωμένο βούτυρο

Για την γέμιση:
200 γρ κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 
200 γρ κουβερτούρα 
5 γρ κόκκους κόκκινου ή ροζ πιπεριού 
5 γρ χοντρό αλάτι 
10 γρ τριμμένη σοκολάτα

Πως θα το κάνουμε;

Ξεκινάμε από την βάση!
1. Αρχικά παίρνουμε τους κουραμπιέδες τινάζουμε την περίσσια άχνη ζάχαρη και τους περνάμε από το μπλέντερ για να γίνουν σκόνη, και το τοποθετούμε σε ένα μπολ.
2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι ή στο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσει περιχύνουμε με αυτό σιγά σιγά τη σκόνη από τους κουραμπιέδες και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. 
3. Στρώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα ή σε μια φόρμα με αποσπώμενο δαχτυλίδι και το στρώνουμε καλά ώστε να είναι επίπεδο σε όλα τα σημεία. Φροντίζουμε  να το σηκώσουμε λίγο και στα τοιχώματα του σκεύους μας.
4. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την κρέμα μας. 

Πάμε τώρα να κάμουμε και την κρέμα!
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει. Σε ένα μπολ βάζουμε την σοκολάτα τεμαχισμένη. 
2. Μόλις βράσει η κρέμα γάλακτος περιχύνουμε την σοκολάτα και την αφήνουμε για 2 λεπτά να αρχίσει να λιώνει. 
3. Με μια μαρίζ (σπάτουλα) ανακατεύουμε απαλά το μείγμα για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν καλά τα δύο υλικά.
4. Ανακατεύουμε ελαφριά ώστε η σοκολάτα να μην κάνει φουσκάλες. Μόλις κρυώσει λίγο, περιχύνουμε την βάση που έχουμε ετοιμάσει.
5. Χοντροκόβουμαι τους κόκκους πιπεριού με ένα μαχαίρι, τους ανακατεύουμε με το χοντρό αλάτι και πασπαλίζουμε την σοκολάτα.
6. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. 


Tipακια: 
1. Αν δεν σας αρέσει η ιδέα του πιπεριού/αλατιού μπορείτε να μην το βάλετε και στη θέση τους να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή φρούτα της επιλογής σας, ή να αφήσετε σκέτη σοκολάτα.
2. Μπορείτε ακόμα αφού λιώσετε την σοκολάτα να προσθέσετε μια κουταλιά του γλυκού μέλι. 

Καλή Επιτυχία!!!!