Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ατομικές κοτόπιτες

     Σε ποιον δεν αρέσουν οι πίτες; αλμυρές, γλυκές, κρύες, ζεστές; πάντα μας βγάζουν από μια δύσκολη θέση όταν δεν έχουμε μαγειρέψει, όταν θέλουμε κάτι γρήγορο για φαγητό, να το πάρουμε μαζί μας, στη δουλειά, στη σχολή, στη βόλτα ή να το δώσουμε στα παιδιά στο σχολείο. Δεν θα ήταν ωραίο να έχουμε έτοιμες στην κατάψυξη; και όταν πεινάμε, όταν βιαζόμαστε, να βγάλουμε μια να την ψήσουμε και με συνοδεία μιας σαλάτας έχουμε έτοιμο ένα γεύμα.

    Σας έχω δώσει ήδη συνταγή για μια Τυρόπιτα ατομική και αρωματική τώρα είναι ώρα να σου δώσω μια συνταγή για κοτόπιτα.




Τι θα χρειαστείς:

για 4 ατομικές κοτόπιτες
2 μπουτάκια κοτόπουλο βρασμένα
100 γρ φέτα
50 γρ γκούντα
3 μανιτάρια
1 καρότο
μισή κόκκινη πιπεριά
1 μικρό κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή 3 κουταλιές της σούπας γάλα ή νερό
4 φύλλα χωριάτικα

Από μυρωδικά/μπαχαρικά μπορείς να βάλεις
πιπέρι
θυμάρι
ρίγανη
τζίντζερ

Ακόμα το κοτόπουλο αν δεν έχεις έτοιμο μείγμα για κοτόπουλο με:
θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Αυτά αν θες μπορείς να τα τυλίξεις σε μια καθαρή γάζα ή τούλι ή να τα βάλεις χύμα μέσα στο νερό.

Προαιρετικά:
Λιναρόσπορο
Σουσάμι
Κολοκυθόσπορο

Πως θα το κάνεις:

1. Βάζεις τα μπουτάκια κοτόπουλου με τα μυρωδικά να βράσουν. Μέχρι να βράσουν ετοιμάζεις το υπόλοιπο μείγμα. Τρίβεις το καρότο, κόβεις σε μικρά κυβάκια την πιπεριά, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι. Τρίβεις την φέτα και την γκούντα.
2. Σε ένα μπολ βάζεις τα λαχανικά και τα τυριά, εκτός από τα μανιτάρια και το κρεμμύδι.
3. Σε ένα τηγάνι θα γιαχνίσουμε σε νερό, ελαφρώς τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Μπορούμε να πάρουμε λίγο νερό από αυτό που θα βράσουμε το κοτόπουλο. Έτσι θα δώσει περισσότερο άρωμα και γεύση στα δύο υλικά. Όταν μαλακώσουν, τα προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
4. Αφού βράσει το κοτόπουλο, το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε ώστε να κρατήσουμε το καθαρό κρέας και το προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα μαζί με την κρέμα γάλακτος ή το γάλα ή το νερό.
5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Προσέχουμε το αλάτι καθώς έχουμε βάλει και στο κοτόπουλο αλλά έχουμε και την φέτα.

6. Για κάθε ατομική πίτα θα χρειαστούμε από ένα φύλλο. Παίρνουμε το ατομικό ταψάκι μιας χρήση και τοποθετούμε το μισό φύλλο στο ταψάκι μας, λαδώνουμε ελαφρώς το φύλλο και κλείνουμε με το άλλο μισό. Φροντίζουμε να αφήσουμε το φύλλο να προεξέχει από το ταψάκι για να καλύψουμε την πίτα.

7. Βάζουμε στο κέντρο 2-3 κουταλιές της σούπας γέμιση, και την απλώνουμε καλά.

8. Σκεπάζουμε την γέμιση με το φύλλο που αφήσαμε να προεξέχει από το ταψάκι μας.
9. Κλείνουμε το ταψάκι με το καπάκι του, και έτοιμο για την κατάψυξη.


Tipακια:

    1. Μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις ταψάκι και μόλις τυλίξεις την κοτόπιτα να μην βάλεις σε μεμβράνη ή σε σακούλα τροφίμων ώστε να μην σου πιάνει χώρο στην κατάψυξη. 
    2. Ακόμα όποτε θελήσεις μπορείς να την βγάλεις από την κατάψυξη και να την ψήσεις απευθείας στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
    3. Τέλος, αν δεν θες να την βάλεις στην κατάψυξη αλλά να την καταναλώσεις αμέσως εκτός από τον φούρνο μπορείς να την κάνεις τηγανιτή με λίγο λάδι. 

Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αφήστε την γνώμη σας...