Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

French Toast ή Αυγόφετες

    Κυριακή σήμερα, του αγίου Δημητρίου και πολλοί θα ήθελαν ένα διαφορετικό πρωινό ή και απογευματινό για μια τέτοια ημέρα. Τι λέτε να κάνουμε αυγόφετες ή όπως προτιμούν οι Γάλλοι French Toast. Είναι απλές γρήγορες και με υλικά που έχει η κάθε κουζίνα.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

4 φέτες ψωμί (αν είναι λίγο μπαγιάτικο ακόμα καλύτερα)
1 αυγό
λίγο γάλα
ελαιόλαδο για το τηγάνι
προαιρετικά εάν θες να τις σερβίρεις μόνο με κάτι γλυκό
βανίλια
ή αλατοπίπερο αν θες να σερβίρεις μόνο με κάτι αλμυρο

Πως θα τις κάνουμε:
1. Ανακατεύουμε το αυγό με το γάλα και προαιρετικά την βανίλια.
2. Βάζουμε το τηγάνι μας με το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
3. Βουτάμε την κάθε φέτα στο αυγό, τόσο όσο να βραχεί και από τις δυο μεριές, προσοχή να μην μουλιάσει και αρχίσει να διαλύεται.
4. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δυο πλευρές.
5. Αφού τηγανιστούν τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.
6. Σερβίρουμε με ότι θέλουμε, μέλι και κανέλα, μαρμελάδα, ή και αλμυρό....

Να σας δείξω και ένα διαφορετικό τόστ;

Από τις 4 φέτες που θα κάνουμε τις αυγόφετες θα κρατήσουμε τις δυο και θα τις ετοιμάσουμε όπως ετοιμάζουμε ένα τοστάκι με υλικά τις προτιμήσεις μας αλλά να αποφύγουμε τα λαχανικά, μπορούμε να τα προσθέσουμε στο τέλος.
Στη συνέχεια βουτάμε το τοστάκι μας στο αυγό και έπειτα τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα!

Καλή σας όρεξη!
Χρόνια πολλά σε όποιον γιορτάζει σήμερα!
Και μια όμορφη μέρα εύχομαι να έχετε!!!!!!!