Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ζεστή κρεατόσουπα!

  Τέλη Οκτώβρη τώρα πια και παρά τον ήλιο που έχει, το κρύο έχει ήδη ξεκινήσει να είναι έντονο... Ήρθε λοιπόν ο καιρός για μία απλή ζεστή σούπα.
Μια από τις δικές μου αγαπημένες είναι η κρεατόσουπα με λαχανικά, λεμόνι και μπόλικο πιπέρι. Ότι πρέπει δηλαδή για να σε ζεστάνει.




Τα υλικά που θα χρειαστείς για 2 άτομα είναι:
250 γρ μοσχαρίσιο κρέας
1 κρεμμύδι
2 πατάτες μικρές
3 καρότα
10 γρ τζίντζερ (όσο περίπου το κομμάτι της φωτογραφίας)
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
λεμόνι για το σερβίρισμα

Πως θα το κάνουμε;
1. Κόβεις το κρέας σε μπουκιές. Το πλένουμε και το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει μαζί με το ολόκληρο κρεμμύδι. Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Θέλει περίπου μια ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.
2. Μέχρι να βράσει το κρέας καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες και τα κόβουμε. Προσπαθούμε να είναι όσο είναι και τα κομμάτια του κρέατος ή και μικρότερα. Και τρίβουμε και το τζίντζερ.
3. Αφού βράσει το κρέας βγάζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε και το ξαναπροσθέτουμε στη κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Θέλει περίπου μισή ωρίτσα ακόμα. Προσέχουμε το νερό να σκεπάζει καλά τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε.
Εάν επιλέξουμε να βάλουμε κύβο λαχανικών τον διαλύουμε σε λίγο ζεστό νερό και το βάζουμε στη κατσαρόλα. Αν βάλουμε κύβο θα πρέπει να προσέξουμε το αλάτι.
4. Αφού βράσει σερβίρουμε και προσθέτουμε λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αφήστε την γνώμη σας...