Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Πανσέτες με χρωματιστές πιπεριές

Πάντα υπάρχει η στιγμή που θες να μαγειρέψεις κάτι ιδιαίτερο, κάτι ξεχωριστό, για μια γιορτή, για ένα οικογενειακό τραπέζι, για μια προσωπική στιγμή, για κάποια επιτυχία ή απλά γιατί θες κάτι ξεχωριστό για μια απλή μέρα για να γίνει διαφορετικό! Τι λέτε να κάνουμε πανσέτες με χρωματιστές  πιπεριές; Είναι απλό, είναι γρήγορο, γεμάτο γεύση, αλλά και βιταμίνες μιας και οι πιπεριές είναι πλούσιες σε βιταμίνες!



Τι θα χρειαστούμε για να το κάνουμε;;
(για 2 άτομα)
4 πανσέτες
3 πιπεριές (1 κόκκινη 1 κίτρινη 1 πράσινη) (ή ότι άλλο έχετε)
1 κρεμμύδι
100 γρ κεφαλογραβιέρα (ή ότι άλλο έχετε και προτιμάτε)
4-5 λευκά μανιτάρια (μέτρια)
1 καρότο
3 ντοματάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Θυμάρι


Πως θα το κάνουμε;

1. Πλένουμε και χοντροκόβουμε όλα τα λαχανικά.  Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι, αν έχουμε αντικολλητικό, να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.

2. Αφού ζεσταθεί το τηγάνι μας βάζουμε της πανσέτες μας στο τηγάνι χωρίς λάδι καθώς έχουν το λιπάκι τους, και τις αφήνουμε να πάρουν λίγο χρώμα για 5 λεπτά από την μια πλευρά.
3. Μετά από 5 λεπτά τις γυρίζουμε και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας μαζί από πάνω, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ίσια να καλυφθούν τα λαχανικά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Θέλει περίπου 35 λεπτά.
4. Αφού έχει μαλακώσει το κρέας μας, σβήνουμε τη φωτιά, και προσθέτουμε το θυμάρι και τη κεφαλογραβιέρα την οποίο έχουμε κόψει σε κυβάκια, ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένο μέχρι να κρυώσει ελαφρώς.
5. Σερβίρουμε!

Καλή Επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αφήστε την γνώμη σας...