Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Sugar cookies κάποια ακόμα υπέροχα μπισκότα

      Άλλη μια υπέροχη συνταγή που δοκίμασα για μπισκότα μέσα στις γιορτές ήταν τα Sugar cookies, μπισκότα ζάχαρης, που είναι ιδανικά και για να τα διακοσμήσεις με γλάσο καθώς κατά το ψήσιμο μένουν επίπεδα!!! Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!!!



Τι θα χρειαστείς; 
780 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ μπέικιν
454 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
100 γρ αυγά (2 μεγάλα)
Ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι ή 1 βανίλια

Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και μερικές κουταλιές τις σούπας άγλυκο κακάο

Επειδή τα έκανα μαζί με τα τα Gingerbread στη φωτογραφία
υπάρχουν τα υλικά και για τις δύο συνταγές

Πως τα κάνεις:

1. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τα αρωματικά και το αφήνεις στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεις τα αυγά και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
2. Στη συνέχεια προσθέτεις το αλεύρι και ζυμώνεις μέχρι να έχεις μια ομοιόμορφη μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι.
3. Τυλίγεις την ζύμη σε μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει.


4. Ανοίγεις την ζύμη με ένα πλάστη και κόβεις σε ότι σχήμα θες.
5. Τα τοποθετείς σε ταψί που έχεις απλώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.

Tipακια

1. Αν σου παγώσει πολύ η ζύμη μπορείς να την κόψεις σε κομμάτια και να την δουλέψεις λίγο με το χέρι μέχρι να μαλακώσει.
2. Μπορείς να την αφήσεις και περισσότερες ώρες στο ψυγείο. Να την κάνεις δηλαδή από την προηγούμενη μέρα και να την ανοίξεις στην επόμενη.
3. Τα αρωματικά και την ποσότητα τους την αλλάζεις ανάλογα με το τι σου αρέσει.
4. Για να κάνεις την ζύμη δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις μίξερ.
5. Δεν χρειάζεται να αφήσεις μεγάλη απόσταση μεταξύ των μπισκότων καθώς δεν απλώνουν.
6. Αν όταν ανοίγεις την ζύμη έχει μαλακώσει πολύ και κολλάει στο πλάστη τότε αλεύρωσε την επιφάνεια σου με λίγο από το έξτρα αλεύρι.
7. Επειδή κατά το ψήσιμο αυτά τα μπισκοτάκια δεν φουσκώνουν μπορείς να τα διακοσμήσεις με γλάσο.
Το γλάσο μπορείς να το κάνεις ως εξής, σε μια κούπα άχνη ζάχαρη, προσθέτεις σιγά σιγά νερό ή χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού και ανακατεύεις με το σύρμα μέχρι να γίνει παχύρρευστο. Αν θες μπορείς να προσθέσεις χρώματα ζωγραφικής και θα έχεις ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα!
Διακοσμείς τα μπισκότα και τα αφήνεις για λίγη ώρα να στεγνώσουν!


Καλή σου Επιτυχία!!!