Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Gingerbread τα μυρωδάτα μπισκότα

     Τα Gingerbread μπορεί να θεωρούνται κλασσικά μπισκότα των Χριστουγέννων αλλά εγώ δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να γίνονται μόνο τα Χριστούγεννα! Είναι μυρωδάτα, γευστικά, εύκολα και τα τρως κάθε στιγμή της ημέρας! Αν σου αρέσει η γεύση και το άρωμα του Ginger τότε νομίζω ότι θα τα αγαπήσεις!

Ας δούμε τι θα χρειαστείς για να τα κάνεις!

140 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο έξτρα για το πλάσιμο)
225 γρ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
215 γρ καστανή ζάχαρη ή 200 γρ λευκή
340 γρ μέλι
1 αυγό μεγάλο
2 κγ τριμμένο τζίντζερ
1 κγ κανέλα
½ κγ μοσχοκάρυδο
¼ κγ γαρύφαλλο
¼ κγ αλάτι


Πως θα τα κάνεις;;

1. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τα μπαχαρικά και το αφήνεις στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύεις με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτεις το αυγό και το μέλι και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
2. Στη συνέχεια προσθέτεις το αλεύρι και ζυμώνεις μέχρι να έχεις μια ομοιόμορφη μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στο χέρι.
3. Τυλίγεις την ζύμη σε μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει.
4. Ανοίγεις την ζύμη με ένα πλάστη και κόβεις σε ότι σχήμα θες.



5. Τα τοποθετείς σε ταψί που έχεις απλώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά.

Ορίστε και μερικά tipakia για να γίνει η διαδικασία πιο εύκολη!

1. Αν σου παγώσει πολύ η ζύμη μπορείς να την κόψεις σε κομμάτια και να την δουλέψεις λίγο με το χέρι μέχρι να μαλακώσει.
2. Μπορείς να την αφήσεις και περισσότερες ώρες στο ψυγείο. Να την κάνεις δηλαδή από την προηγούμενη μέρα και να την ανοίξεις στην επόμενη.
3. Τα μπαχαρικά και την ποσότητα την αλλάζεις ανάλογα με το τι σου αρέσει.
4. Για να κάνεις την ζύμη δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις μίξερ.
5. Δεν χρειάζεται να αφήσεις μεγάλη απόσταση μεταξύ των μπισκότων καθώς δεν απλώνουν.
6. Αν όταν ανοίγεις την ζύμη έχει μαλακώσει πολύ και κολλάει στο πλάστη τότε αλεύρωσε την επιφάνεια σου με λίγο από το έξτρα αλεύρι.


Καλή σας Επιτυχία!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αφήστε την γνώμη σας...