Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Noodles με λαχανικά... Ελαφρύ γρήγορο και γευστικό!!

        Έχεις κόσμο στο σπίτι και πεινάτε; Δεν θες όμως να παραγγείλεις απ' έξω, θες κάτι γρήγορο, διαφορετικό κι αν είναι δυνατόν ελαφρύ, αλλά και χορτοφαγικό αν είναι δυνατόν!
        Σου έχω λοιπόν την λύση. Noodles με λαχανικά...
        Τι λες πάμε να τα κάνουμε;


        Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι για 2 άτομα:
 100 γρ noodles ρυζιού
 1 κόκκινη, και 1 πράσινη πιπεριά (αν πορτοκαλίζει λίγο ακόμα καλύτερα)
 1 καρότο
 2 ντοματίνια (χωρίς τα σπόρια)
 3 μανιτάρια
 1 μικρό κρεμμύδι
 1 αυγό (προαιρετικά, και για τους μη χορτοφάγους)
 Αλάτι
 Πιπέρι
 Lemongrass (προαιρετικά)

 Πως θα το κάνεις; Πολύ απλά και γρήγορα!

1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζεις να βράσει νερό, μόλις αρχίσει να βράζει βάζετε μέσα τα noodles και τα βράζεται όσο λέει η συσκευασία. Συνήθως θέλουν 4-5 λεπτά. Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Μέχρι να βράσουν τα noodles εσύ θα κόψεις σε ζουλιεν ή απλά σε λεπτά μπαστουνάκια τις πιπεριές και τα καρότα, σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και την ντομάτα. Για τα καρότα ένας εύκολος τρόπος είναι να τα κόψετε φλούδες με τον αποφλοιωτή και μετά αν οι φλούδες είναι φαρδιές απλά τις κόβετε στη μέση με ένα μαχαιράκι.

3. Εδώ καλό είναι να υπάρχει ένα γουοκ (wok) αλλά και σε ένα βαθύ τηγάνι μπορείς να το κάνεις μια χαρά. Λοιπόν, βάζουμε το τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε μια με δυο κουταλιές λάδι και τα όλα λαχανικά μαζί. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το lemongrass.
4. (Προαιρετικά για όποιον θέλει να βάλει αυγό) Αφού έχουν γίνει τα λαχανικά μας, τα μαζεύουμε στην άκρη του τηγανιού, χτυπάμε σε ένα πιάτο το αυγό και το ρίχνουμε στην άκρη του τηγανιού, όχι πάνω από τα λαχανικά, με γρήγορες κινήσεις το ανακατεύουμε συνεχώς να γίνει σαν στραπατσάδα και αφού έχει αρχίσει να ψήνεται αναμειγνύουμε με τα λαχανικά.
5. Αφού είναι έτοιμα τα λαχανικά μας, προσθέτουμε και τα noodles  και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά.
6. Σερβίρουμε!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αφήστε την γνώμη σας...