Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

Υγρό κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα πορτοκάλι

Μια συνταγή που δεν θα πω πολλά για αυτήν. Το σοκολάτα νομίζω ότι τα λέει όλα. Θα σημειώσω μόνο ότι την συνταγή την βρήκα από τον αγαπημένο Στέλιο Παρλιάρο και εγώ απλά άλλαξα την γεύση της μαρμελάδας αντί για μπανάνα έβαλα πορτοκάλι.

Την συνταγή σας την δίνω αυτούσια.


Τι θα χρειαστείς;

250 γρ. κουβερτούρα με περίπου 65%-70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια + λίγο ακόμα, λιωμένο, για τη φόρμα
4 αυγά
100 γρ. άχνη ζάχαρη
αλεύρι για τη φόρμα

Πως θα το κάνεις;

Λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Παράλληλα χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη. 

Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την αποσύρουμε και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια μικρή, βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί καλά, δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέντρο του κέικ ένα λεπτό μαχαίρι· βγάζοντας το θα πρέπει να είναι υγρό αλλά χωρίς ίχνη από το μείγμα του γλυκού.
Βγάζουμε από το φούρνο, σκεπάζουμε το κέικ με αλουμινόχαρτο για να παραμείνει μαλακό και όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε.

Η επιφάνειά του θα κάτσει και θα δημιουργηθεί μια λακκούβα, την οποία γεμίζουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι.
Μια ακόμα πρόταση είναι με μαρμελάδα φράουλα
Καλή Επιτυχία!!!