Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016

Από φασολάδα τα φασόλια γίνανε σαλάτα

     Σε αρκετούς, χωρίς να βγάλω τον εαυτό μου απ’ έξω, δεν αρέσουν τα φασόλια μαγειρεμένα με τον γνωστό κλασσικό τρόπο της φασολάδας και επιλέγουν να τα βγάλουν από την διατροφή τους. Τι θα λέγατε να σας προτείνω μια εναλλακτική ιδέα κατανάλωσης, έτσι μήπως και δείτε τα φασόλια με άλλο μάτι. Επέλεξα λοιπόν να τα κάνω μια ωραία κρύα σαλάτα. 


Τι θα χρειαστείς;


250 γρ φασόλια
2 καρότα
1 κόκκινη πιπεριά
2 λευκά μανιτάρια
3 ραπανάκια
1 καλή χούφτα σπανάκι
100 γρ φέτα

Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνι
1κγ λιναρόσπορο

Πως θα τη κάνεις;

  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζεις τα φασόλια σε ζεστό νερό να φουσκώσουν.
  2. Την επόμενη τα βράζεις μέχρι να μαλακώσεις. 
  3. Μέχρι να βράσουν τα φασόλια σου πλένεις και κόβεις τα λαχανικά σου σε κομμάτια που να μην είναι μεγαλύτερα από τα φασόλια σου.
  4. Καθαρίζεις τα μανιτάρια, τα κόβεις και τα βάζεις σε ένα ταψάκι με αλάτι σε δυνατό φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ψηθούν.
  5. Αφού βράσουν τα φασόλια τα στραγγίζεις και τα ξεπλένεις με λίγο κρύο νερό, για να κρυώσουν. 
  6. Τα βάζεις σε ένα μπολ και προσθέτεις τα υπόλοιπα λαχανικά σου και τα μανιτάρια εκτός από το σπανάκι.
  7. Σε ένα βαζάκι βάζεις το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το λιναρόσπορο. Το κλείνεις και ανακινείς καλά για να αναμειχθούν τα υλικά.
  8. Περιχύνεις με αυτό την σαλάτα σου, προσθέτεις την φέτα κομμένη σε κύβους και ανακατεύεις.
  9. Σε ένα πιάτο βάζεις το σπανάκι κομμένο με το χέρι σαν βάση “στρώμα” και από πάνω προσθέτεις τη σαλάτα. 

Καλή Επιτυχία!!!