Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Σορμπέ Λεμόνι

     Το καλοκαίρι πλέον έχει κάνει την εμφάνιση του για τα καλά. Ο καύσωνας σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση του καθενός δεν είναι υποφερτός... Οπότε ένα παγωμένο γλυκάκι, με λίγα υλικά είναι πάντα ευπρόσδεκτο.
Σε όποιον λοιπόν αρέσει το λεμόνι τότε αυτή τη συνταγή θα την ευχαριστηθεί δεόντως!





   Τι θα χρειαστείς;

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού (περίπου 3-4 λεμόνια)
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Λίγα φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)


   Πως θα το κάνεις

1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να βράσει για 5 λεπτά ώστε να γίνει ένα σιρόπι. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μέσα μερικά φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένο.

2. Μόλις βράσει το σιρόπι το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Παίρνουμε ένα λεμόνι και το τρίβουμε στο ψιλό τρίφτη για να πάρουμε ξύσμα από την φλούδα του, προσέχουμε μόνο να μην τρίψουμε το λευκό μέρος του γιατί θα πικρίσει. Έπειτα στύβουμε τα λεμόνια για να πάρουμε ένα φλιτζάνι.
4. Αφού κρυώσει το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, τα ανακατεύουμε καλά, και το βάζουμε στη κατάψυξη, και το αφήνουμε να παγώσει.

5. Μόλις παγώσει και είναι ημισταθερό το βγάζουμε και με ένα πιρούνι το ξυνουμέ και το ανακατεύουμε. Το ξαναβάζουμε στη κατάψυξη και το αφήνουμε να ξαναπαγώσει καλά.

6. Όταν θα έχει παγώσει, το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με το μπλέντερ, να αφρατέψει και σερβίρουμε.

Καλή σας Επιτυχία!!!