Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Χαλβάς 1-2-3-4 ή αλλιώς σιμιγδαλένιος

     Πριν πιαστώ με τα γλυκά των χριστουγέννων λιγουρεύτικα ένα διαφορετικό για την εποχή γλυκό... Ένα γρήγορο, δροσερό, γευστικό, εύκολο, ελαφρύ  και για όλες τις ώρες χαλβά σιμιγδαλένιο...



Για να το κάνουμε θα χρειαστούμε:
1 κούπα μέσα στην οποία θα μετρήσουμε:
1 κούπα σπορέλαιο ή ελαιόλαδο απλά θα σας γίνει πιο βαρύς στη γεύση
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό ή ψιλό 
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό (Εγώ αντικατέστησα την μια κούπα νερό με μια κούπα χυμό πορτοκάλι)

ακόμα θα χρειαστείτε
1 ξυλάκι κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού

Πως το κάνουμε:

1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις 3 κούπες ζάχαρη, τις 4 κούπες νερό και χυμό πορτοκαλιού και το 1 ξυλάκι κανέλας. Και το αφήνουμε μέχρι να βράσει.
2.  Αφού έχει γίνει το σιρόπι μας, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε την μια κούπα λάδι, τις 2 κούπες σιμιγδάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού αν το επιλέξουμε. Ανάβουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς το σιμιγδάλι μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς... Θέλει προσοχή για να μην μας καεί γιατί θα πικρίσει και ο χαλβάς.
3. Μόλις πάρει ωραίο ελαφρώς σκούρο-ξανθό χρώμα, με μια κουτάλι ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σε δώσεις και ανακατεύουμε συνεχώς. Εδώ θέλει πολύ προσοχή γιατί θα αρχίσει να φουσκώνει και μπορεί να σας χυθεί. Επίσης καίει πολύ...
4. Μόλις βάλουμε όλο το σιρόπι, προσθέτουμε τα 2 κουταλάκια κανέλας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ο χαλβάς και τοποθετούμε σε ένα ταψί ή φόρμα για να κρυώσει.
5. Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με λίγη κανέλα.

Καλή Επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για αφήστε την γνώμη σας...