Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Γρήγορα πιτάκια με τυρί και ότι άλλο βάλει ο νους σας!

    Η δεύτερη συνταγή είναι κάποια υπέροχα πιτάκια που θέλουν συνολικά 1 ώρα περίπου μαζί με το ψήσιμο, λίγα υλικά δεν χρειάζονται πλάσιμο, φύλλα, άνοιγμα ζύμης κλπ. και μπορείς να τα πάρεις οπουδήποτε μαζί σου, στο σχολεία τα παιδιά, εσύ στη σχολή, στη δουλειά, στην εκδρομή, στη θάλασσα ή να συνοδεύσεις το καφέ σου το πρωί, γιατί όπως ξέρουμε πάντα κάτι πρέπει να τρώμε το πρωί!!!
    Να λοιπόν τι θα χρειαστείς και πως θα τα κάνεις:

   
500 γραμμάρια αλεύρι (αν έχεις αυτό που φουσκώνει μόνο του ακόμα καλύτερα)
αν βάλεις απλό αλεύρι θα βάλεις και μισό φακελάκι μπείκιν πάουντερ 
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γραμμάρια)
στο κεσεδάκι από το γιαούρτι θα μετρήσεις ενα κεσεδάκι ηλιέλαιο περιπου 180-230 gr το πολύ.
2 αυγά που θα τα ανακατέψεις πρώτα με τη γιαούρτι 
Τα υπόλοιπα υλικά πάνε με βάση τα γούστα του καθενός, εγώ έβαλα:
300 γραμμάρια φέτα
150 γραμμάρια κασέρι 
3 φέτες μπέικον
4 ντοματίνια
ρίγανη 
αλάτι με προσοχή αν τα τυριά σας είναι αλμυρά
πιπέρι

Πως θα τα κάνεις τώρα;
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις το αλεύρι με το μείγμα αυγά γιαούρτι,
 Στη συνέχεια προσθέτεις το λάδι πρώτα το μισό και στη συνέχεια το άλλο μισό 
 Έπειτα, βάζεις τα υλικά που προτιμάται και ανακατεύεται πού καλά όλα τα υλικά, το μείγμα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό, όχι όμως ρευστό

 Παίρνεται ποσότητες ένα κουτάλι της σούπας ώστε να βγουν μεγάλα, ή ένα κουταλάκι του γλυκού να σας βγουν πιο μικρά, εσείς πάλι επιλέγεται. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί και τα ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνου σε 20 λεπτά, στους 200 βαθμούς. Καλυτερα να ψηθουν στις αντιστασεις...
Δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε αν θα κολλήσουν καθώς δεν φουσκώνουν πολύ. 
Θέλει λίγη προσοχή με το λάδι, να μην βάλετε πολύ καθώς θα σας το "ξεράσει" κατά το ψήσιμο
Καλή σας όρεξη!